Умните ракети на САЩ и Запада срещу Сирия уцелиха точно

...
 Умните ракети на САЩ и Запада срещу Сирия уцелиха точно
Коментари Харесай

Война на фасони

  " Умните " ракети на Съединени американски щати и Запада против Сирия уцелиха тъкмо нелепостта на политиката им по отношение на арабската страна.
Да, тези ракети в действителност " умни " - не уцелиха Русия, не унищожиха сирийска военна част, не убиха сирийски военни, не нанесоха провали. Изобщо мъдро избягваха решения на чисто военни проблеми.
И какви тогава проблеми взеха решение, ще се запитат мнозина. Ами имиджови проблеми. Доналд Тръмп се изежи след изфабрикуваната химическа офанзива в град Дума на 7 април и се закани да удари Асад. Щяха да го разсипят от подбив, в случай че заканата му се бе оказала куха. Той трябваше да работи, което значеше да се съобрази само с Русия. Дали се е обадил на Путин да го предизвести, както гласят някои известия, дали пет пъти е мерил, преди да даде заповед не знаем, само че по този начин или другояче ракетните удари не прозвучаха като наказване за Дамаск. Нищо чудно, това е била една от задачите - да се ударят менте цели, с цел да не пламне трета международна война. И Тръмп, и Западът да не станат за смях.
Така обаче те си мислят. Защото ракетите се оказаха " по-умни " от ползвателите им - с помощта на тях лъсна целият имиджов спектакъл, който Тръмп бе решил да разиграе, откакто толкоз детско бе рипнал на Асад.
Нищо чудно в хода на драмата Путин да е получил директно или косвено послания от Белия дом да влезе в ситуацията на стопанина му и да не реагира на едни безвредни ракети, че другояче фасонът на сътрудника отива на кино. Парадоксално, само че Путин е трябвало да избавя имиджа на своя противник. И каква излиза тя? Заради единия маниер Америка и Западът са подготвени да приближат света до трета международна.
" Умните " ракети уцелиха Съединени американски щати, Англия и по други места. Лъсна с цяла мощ незачитането им на Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. Те " наказаха " Асад, без да изчакат заключението на Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО). Това надали е инцидентно - такова няма, то е предадено на Организация на обединените нации още преди две години. Всъщност Западът се държи като мутра, за който разпоредбите не важат и може да си фабрикува обвинявания както му скимне.
Да не приказваме, че " умните " си ракети Съединени американски щати, Англия и Франция подредиха оръжейния бизнес на Русия. Руските Противовъздушна отбрана системи на Сирия смъкнаха две трети от изстреляните ракети. Сега кой ли не ще се натиска да има такива системи. На Тръмп не може да му се отхвърли, че с бизнесменски усет е разчистил пазара за съветското оръжие. Нищо чудно обаче да стартира ново следствие против него за връзки с Москва.
Между другото известията гласяха, че нито една английска ракета не е поразила задачата си. Нищо чудно след време да стане ясно, че на 14 април английските ракети против Сирия са попаднали тъкмо в премиерското кресло. 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР